Assam Tea

By Pauline♥ - 18:42:00

Ahoj krásky! ♥


Opět po delší době přináším článek :) Tentokrát ale takový, jaký tu ještě nebyl :) Každý, kdo mě zná trošku lépe ví, že bez kávy se neobejdu. Ale málokdo ví to, že si také moc ráda dám zelený, nebo černý čaj :) Proto jsem byla velmi příjemně překvapena, když jsem v Tescu procházela kolem uličky s jejich značkou Tesco Finest. Objevila jsem tam hned několik druhů čajů, bohužel jen jeden byl v sypané formě. Proto jsem neváhala déle, a vybrala si tento. Více ve zbytku článku :)








Assam tea je odrůda černého čaje pěstovaná v indické oblasti Ásám kolem břehů řeky Brahmaputry. Převážná část těchto čajů se sbírá od července do září. K nám se většinou dostává čaj z druhé sklizně. Na spodní straně listů roste stříbřené chmýří. Tyto listy nám poskytují vysoce kvalitní čaj. Po zalití čaj vyniká bohatou vůní, typickou pro černé čaje, a silnou chutí s nádechem sladu.

Většina těchto čajů si vyloženě říká o zvýšenou pozornost a speciální přípravu. Zrovna tento čaj není na přípravu nijak složitý, přesto by se ale mělo dodržet pár kroků pro správnou chuť. Před tím, než čaj nalijete do hrníčku byste svůj hrníček měli zahřát. Já to dělám tak, že si nasypu čaj do konvičky a do hrnečku naliju čerstvě uvařenou vodu, kterou v něm nechám tak 2 minuty. Pak přeliji vodu z hrnečku do konvice s připraveným čajem. Dávkování čaje by mělo být 1 lžička na osobu. Louhování čaje by nemělo přesáhnout 5 minut, čaj je poté hořký. Po vylouhování čaj můžete nalít přes sítko do hrnečku. Čaj, který vám zbyde v sítku můžete použít znovu, čaj bude pouze o maličko světlejší a bude mít jemnější chuť. 




Od čaje jsem čekala opravdu silnou chuť, a také jsem jí dostala. Dávám si většinou 3 šálky denně, a ještě jsem nezaznamenala problémy (třeba se spánkem). Naopak mi přijde, že se mi ráno lépe vstává. Pokud máte rádi čaje, opravdu se po něm zkuste podívat, stojí to za to. V Tescu je na tento čaj zrovna akce, mě vyšla tato krabička na krásných 30 korun. I když jsem kvůli ceně o kvalitě pochybovala, teď už nepochybuji :)


Pokud čaj vyzkoušíte, dejte mi vědět, jak vám chutnal :) Pokud jste čaj už vyzkoušeli, tak se nebojte mi napsat, jaký byl váš první dojem a třeba jestli si ho kupujete pravidelně :)


Vaše Pauline ♥

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Ten čaj mě fakt zaujal, asi ho vyzkouším, celkem si mě tvým článkem navnadila. :D Vypadá vážně zajímavě. :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čaje mě baví, miluji zelený čaj, tento jsem ze zvědavosti vyzkoušela, a vůbec není špatný :) Nestojí moc a mám ho pořád, tak ho určitě vyzkoušej, a pak mi dej vědět, jak ti chutnal :)

      Vymazat
  2. Ešte som ich neskúšala, ale veľa krát som na ne pozerala, kvôli obalom:)
    http://thenoela.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obaly mají krásné, taky to byl jeden z důvodů proč jsem ho koupila :) A chuťově nejsou vůbec špatné, ba naopak :)

      Vymazat
  3. Tak takovýto čaj hledám už hrozně dlouho, ale vůbec nevím, kde bych ho mohla sehnat... Já jsem tedy katerogicky úplně nejhorší člověk na to si shánět nějaké čaje z různých stránek, protože mám nejraději jen tyto a pak už asi žádné jiné :D Tak jestli někdo máte zájem, tak mrkněte :)

    OdpovědětVymazat