Eat with me 0.1 ♥

By Pauline♥ - 18:43:00

Ahoj krásky ♥


První týden prázdnin je za námi a mně přijde, že jsem z něho vůbec nic neměla. Všechno utíká hrozně rychle. Začala jsem pracovat, a proto si každý volný den snažím užívat. Rozhodla jsem se, že toto léto zapracuji na všem, čeho bych chtěla dosáhnout. Upršené letní dny jako je tento mě příliš netěší, co si ale užívám za každého počasí je jídlo. Baví mě svoboda, kterou mám, když si dělám snídaně. Baví mě sezónní potraviny. A o jídle také bude dnešní článek. Ukážu vám, jak se stravuji já. Ne vždy je to úplně inspirativní, ale kdo sleduje blogový instagram ví, že se snažím žít (a občas i jíst) zdravě :) Tak pojďme na to ♥


Snídaně:



I přes to, že většina z nás si se snídaněmi ráda hraje, občas nemáme náladu na zdlouhavé procesy přípravy. Tak to mám samozřejmě čas od času i já, a řeším to takto :)

Do misky si dám jeden větší, nebo dva menší bílé jogurty, do jedné části nasypu ovesné vločky, do další chia semínka a do poslední oříšky. Je v celku na vás, jaké oříšky zvolíte :)
Snídaně bez ovoce a zeleniny nejsou ty správné. V tomto případě jsem jogurt doplnila celým kiwi.
Mé ráno se neobjede bez kávy, a od té doby, co mám kávovar, to řeším ne příliš zdravým, ale za to chutným Latte s karamelovou příchutí ♥



Další oblíbenou, ale už trošku náročnější snídaní je ovesná kaše :)

Asi každá z nás ví, jak připravit ovesnou kaší, já tu svou mám nejraději trošku oslazenou medem a ozdobenou půlkou banánu, kokosem, chia semínky, oříšky a mojí úplně nejoblíbenější čokoládou Milka Toffee Wholenut♥

Pitný režim je už od rána samozřejmostí, po ránu je tělo dehydratované a je potřeba doplnit tekutiny, které přes noc ztratilo :)



Další snídaní, na kterou nemusíte vyvinout ani trošku úsilí je müsli :)

Tato kombinace je opět má nejoblíbenější. Čokoládové müsli přeliji bílým jogurtem, posypu skořicí a kolem nakrájím jablko. Všichni víme, že kombinace skořice a jablka k sobě patří, a i u této snídaně to není výjimkou :)



A pokud jste typ, který nestihne ani müsli, nebo nejste jeho fanouškem, mám pro vás jeden nápad. 

Sójový jogurt Alpro- nejradši mám s tmavou čokoládou, měkká sušenka Bebe dobré ráno naměkko, a první ovoce, které máte po ruce- v mém případě nektarinka a hroznové víno :)



Na stejný způsob je i tato snídaně, která je už ale obohacena o kávu z kávovaru, jejíž příprava nějakou dobu trvá :)

Kdo už sleduje můj blog déle ví, že miluji kokos. Proto když kupuji croissanty, tak jedině s kokosovou náplní ♥ Croissant je doplněn o jahodový jogurt, kiwi, nektarinku a můj oblíbený ananas :) 


Oběd:


Je to sice ostuda, ale poměr snídaní, které tvořím s radostí ku poměru obědů a večeří je k pláčí :D Obědy pro vás mám pouze dva. Třetí jsem ještě nestihla uvařit a nafotit :D K obědu většinou jím to, co je doma, málokdy si vymýšlím něco svého :) 

Tento oběd byl vymyšlený po touze dát do něčeho kukuřici, a potřebě jíst něco pálivého :D

Uvařila jsem si rýži- moje oblíbená je jasmínová, kterou jsem vysypala na nadrobno nakrájenou, lehce osmaženou cibulku, přidala rajče, hrášek a kukuřici, pálivou papriku, sůl, pepř a kari. Ve směsi není žádné maso. Směs jsem ozdobila lístkem baby špenátu a kvůli snesení pálivosti jsem si k ní opekla toustový chléb, na kterém jsem nechala rozpustit sýr gouda a cheddar. 



Další možností rychlého obědu je pečené kuře s kuskusem a okrukou :)

Kuskus jsem ochutila solí a výpekem z kuřete.


Večeře:


Vymýšlet večeře mě nebaví vůbec. A málokdy jím večeře teplé. Potřebuji jen něco malého, aby mě v noci ze spánku nebudil hlad a zároveň, abych nešla spát s těžkým žaludkem.

Často volím tuto variantu:

Opečený tmavý toustový chléb s tuňákem a baby špenátem opečeným na olivovém oleji, ke kterému si nakrájím rajče, ochucené pepřem :)

Tuňáka miluji a takhle mi chutná moc :) Vůbec nejsem zastánce těch lidí, kteří si šoupnou tuňáka do normálního toustového chleba, a zalijí ho majonézou tak, že nevidíte nic jiného. Fujky :D



A u ryb zůstaneme i při poslední inspiraci tohoto článku :)

Losos je moje největší srdcovka a mohla bych ho jíst téměř pokaždé.

Čerstvou, bílou bagetu jsem nakrájela na kolečka, pomazala tenkou vrstvou másla, a navrch přidala uzeného lososa. Losos se dost často podává s koprem- přesně tak, jak jsem to udělala já, pokud ale kopr nejíte, nic se nestane :) 
Abych nepřišla o pravidelný přísun zeleniny, dospod jsem naskládala asi dva listy salátu a okolo nakrájela rajče. Co už není úplně zdravé je sklenka šampaňského vedle, ale proč by se člověk občas neodměnil, že? 


Článek slouží pouze jako inspirace, je jen na vás, co budete jíst. Pokud nejíte maso, nejezte ho. Pokud nejíte rajčata, je to vaše věc. A šampaňským nenabádám nikoho k pití alkoholu.Přesto bych si troufla říct, že lidé, kteří vynechávají snídaně, si zadělávají na problém. Snídaně je hlavní jídlo dne a pokud si z ní uděláte koníčka stejně jako já, bude vás to i bavit ♥ 

Doufám, že se Vám článek líbil. 

Jak jste si užili první týden prázdnin? Našlí jste v článku nějakou potravinu, kterou byste nesnědli? Jaké denní jídlo je vaše nejoblíbenější? ♥

Vaše Pauline♥

P.S.- Pokud se vám tady líbí, budu moc ráda, když dáte blogu odběr. Učinit tak můžete v pravém sloupečku v sekci Current readers kliknutím na tlačítko Odebírat ♥ A také nezapomeňte sledovat blogový Instagram, abyste nepřišli o žádné novinky ♥ Blog má i svojí facebookovou stránku, takže pokud jste na Facebooku aktivní, budu ráda, když dáte To se mi líbí ♥ (TADY) 





  • Share:

You Might Also Like

44 comments

  1. Proč skara koukám na tyhle články, vždycky když mám hlad? :D to pak je na zbláznění :D jinak miluju tyhle styly článků :)
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nemusím mít hlad, ale když si takový článek přečtu, tak bych nejradši šla a snědla všechno, co najdu doma :D Děkuji ♥

      Vymazat
  2. Super, právě jsi mi udělala chutě jak na čokoládové alpro tak na uzeného lososa :D ten je taky mou srdcovkou a už dlouho jsem ho neměla :(

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek :) Pěkná inspirace a krásné fotky

    Cácorka z Prahy

    OdpovědětVymazat
  4. Tak už vím, jak si přijít pro inspiraci, když nebudu vědět, co na jídlo! Mňam ♥

    https://elisminarova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super, že z toho cítíš inspiraci ♥:)

      Vymazat
  5. Ty snídaně vypadají dokonale. Akorát bych maso vyměnila za tofu, tempeh, sojové nudličky... cokoliv, co nevyžaduje zabíjení zvířat. A navíc je to mnohem chutnější a zdravější :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek :) Teď už mám zase hlad :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu ♥ To mám stejný, když čtu takový články :D

      Vymazat
  7. Tak že mi děláš chutě na instagramu jsem ti už odpustila, ale ty mi je musíš dělat i tady?!:D Jestli ti ta první snídaně přijde neupravená, to jsi neviděla moje snídaně. Úplně se stydím jak na to koukám :D A snědla bych asi všechno, máš tam samý dobroty!

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, tak to se ti hluboce omlouvám :D Měla bych se stydět, fakt :D Ale jsem ráda, že to všem dělá chutě :D :D :D

      Vymazat
  8. Tvoje jídla vypadají tak chutně a hezky, že je až škoda je sníst :D Dostala jsem chuť nejmíň na 3 tvá jídla :D :)

    Jinak máš hezký blog, budu ráda, když i ty zavítáš na ten můj :)
    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi říkal kamarád taky :D Ale moc děkuji, jsem ráda, že se vám tyto typy článků líbí :) Určitě se podívám, díky za pozvání ♥

      Vymazat
  9. Mňam, všetko vyzerá naozaj veľmi chutne! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  10. všetko vyzerá tak veľmi chutnučko! hneď by som si niečo dobré dala! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  11. To je nádhera! Krásně to vypadá a jak to musí chutnat. Snídaně teď docela flinkám a moc si s nimi nevyhraju jako dříve, ale důležité je, že se aspoň najím.
    Tuňáka mě naučil jíst kamarád a zkouším ho zakomponovat kam to jde a zatím s úspěchem, ale takhle na toustovém chlebu je stejně nejlepší :)

    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuju ♥ Jak říkáš, hrát si s nimi můžeš, když máš čas, jinak je důležité se najíst! :) Já jsem ho dřív taky nejedla, protože ho známý cpal do tortil s divnými přísadami, ale pak jsem přišla na několik dalších možností jak ho jíst a oblíbila jsem si ho :)

      Vymazat
  12. Krása. Vypadá to strašně dobře, úplně jsi mi udělala chutě :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  13. Všetko to vyzerá dobre (máš talent aranžovať jedlo, čo ja nemám vôbec). Hoci priznám sa, strašne rada si doprajem nezdravé jedlá , takýmito dobrotami by som nepohrdla ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam ! Takéto články mám naozaj rada :P

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
  15. yumm, yumy, yummy :))) nearly all of it looks delicious ;) :D :D...thank you for this inspiration! I know waht i have to cook tomorrow :D ;)...have a nice evening and best wishes from hotel gröden ( http://www.laperlahotel.info ) yours Marie ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Mně přijde, že na ty články o jídle narážím vždycky jenom hladová..

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  17. mňam, toľko geniálneho jedla :O hrozne sa mi páči, že si si do ovsenej kaše pridala aj čokoládu! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si jí totiž bez čokolády neumím představit :)

      Vymazat
  18. Takéto jedlá plné ovocia mám najradšej! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Vypadá to krásně, je na tom vidět ta kreativita a zdravé jídlo :) určitě bych si s chutí dala všechno, ale bohužel jsem na tyhle věci celkem líná a tak jím celkem obyčejná jídla :/ asi bych si měla vzít inspiraci :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dřív byla taky hrozně líná, ale pak jsem si z toho udělala hobby :)

      Vymazat
  20. je dobře, že si užíváš každého volného dne a máš pravdu, že ty prázdniny hrozně letí :/ a jídlo vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  21. Juu to vypadá tak úžasně fotogenický :3 škoda že mě pořád přijde že nemám doma nic aby to vypadalo hezky :D taky bych se vyřádila :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuju :) Jídlo je celkem vděčný téma na focení :D

      Vymazat