Ziaja Manuka Tree - Recenze ♥

By Pauline♥ - 10:00:00

Ahoooj 

To, že jsem posledních pár měsíců celkem ujetá na kosmetice značky Ziaja už ví každý, kdo mě sleduje na Instagramu :D Nechce se mi věřit tomu, že by někdo jejich produkty neznal, ale pokud přeci jen nevíte o co jde, tak já vám to povím! Ziaja je polský výrobce kosmetiky na bázi přírodních ingrediencí a zabývá se výrobou produktů na obličej, vlasy a tělo. Firma byla založena v roce 1989 lékárníky Aleksandrou a Zenonem Ziaja. Prvním výrobkem byl jejich dodnes oblíbený a proslulý olivový krém. Když se mrknete na jejich stránku (ZDE), uvidíte dokonce, jak vypadalo balení před více než 20 lety! :)

Já, jako vlastník pleti, která si dělá víceméně co chce a nikdy nevím, s jakým typem pleti se zrovna probudím velmi oceňuji jejich širokou nabídku pro všechny druhy pleti. A co je asi největší výhodou? Jejich produkty fungují a stojí pár korun, takže peněženka zůstane bez újmy! :) Koncem loňského roku a začátkem letošního jsem po dlouhé době začala opět trpět akné. A nebojím se říct, že jsem se vzhledem obličeje vrátila do svých pubertálních let. Nejvíc zasaženou jsem měla bradu, čelo mi naštěstí zůstalo krásně čisté. A nejhorší na tom bylo, že jsem pupínků neměla moc, ale za to větší, rudé a velmi bolestivé. Hledala jsem tedy něco, co by mi pleť dalo do pořádku. A po chvilce hledání jsem na internetu narazila na řadu Manuka Tree od Ziaji. Objednala jsem si normalizující mycí gel, pleťové tonikum a denní a noční krém. A po cca dvou měsících intenzivního testování jsem tu s recenzí. Jak jsem na tom teď? Pomohla mi Ziaja redukovat nevzhledné a bolestivé pupínky? Čtěte dál :)


Řada Manuka Tree je určena pro mastnou a smíšenou pleť. Podle informací z e-shopu Ziaji má tato řada napravovat nedokonalosti a snižovat mastnotu pleti. Kromě těchto čtyř kouzelníků najdete na e-shopu ještě hluboce čistící peelingovou pastu. Všechny produkty řady obsahují extrakt z listů stromu Manuka. Podle různých zdrojů je manukový esenciální olej až 30x účinnější než více známý Tea Tree olej. Má protizánětlivé účinky, a proto se používá k léčbě různých bolestí - od kloubů a svalů, přes kožní infekce. Dokonce ho mohou používat alergici na vyrážky a astmatici pro inhalaci. Účinný je také v boji s potem.


Ziaja Manuka Tree - Normalizující mycí gel
Ziaja | momentálně v akci s denním krémem za 139 Kč

První, co mě na mycím gelu potěšilo, byla pumpička. Jestli něco nesnáším, jsou to mycí gely v tubě. Nejen, že víčko během prvních dnů používání ztratí pevnost a špatně drží, ale celkově je s tím složitá manipulace. Tuto pumpičku po použití jen otočíte a ona uzamkne produkt uvnitř. Balení je 200 ml, což mi vystačí cca na měsíc a kousek používání. Gel poměrně pěkně pění a stačí ho opravdu trošičku. Slibuje dokonalé čištění pleti, zmírňuje podráždění a zarudnutí pokožky. Neobsahuje mýdlo. Čištění pleti s ním bylo skvělé. Perfektně rozpustil makeup. Já mám ale velmi ráda několikafázové čištění, a proto jsem se těšila i na další krok. Vůně gelu je jemná, nevtíravá, vůbec mi nevadila, naopak. Jediné mínus, které jsem na gelu našla je fakt, že vysušuje. Ale opravdu hodně. I mně, člověku se smíšenou pletí a velmi mastnou T-zónou to po cca týdnu začalo dělat neplechu. Proto jsem zařadila do rutiny můj oblíbený krém Nivea care, kdy jsem krém z této řady půl napůl míchala s hydratační Niveou a bylo po problému :) Pokud ale vlastníte sušší pleť, tato řada opravdu nebude pro vás. Na druhou stranu, právě proto je určen pro mastnou a smíšenou pleť.


Ziaja Manuka Tree - Pleťový tonik stahující póry
Ziaja | 109 Kč

Jak jsem zmínila výše, mám ráda několikafázové čištění pleti. Proto jsem se těšila na dočištění tímto tonikem. Pozorovala jsem, jestli mi rychleji mizí gel nebo tonik, ale spotřebovávají se přibližně stejně rychle, což je velká výhoda. Já jsem zvyklá si tonik nastříkat na obličej, nechat chviličku působit a pak setřít tampónkem, abych smyla poslední zbytky makeupu. Když je tampónek čistý, stříknu na pleť ještě jednou a ''namačkám'' ho jemně do pleti. Tento tonik má mít exfoliační účinek, antibakteriální účinek, má snižovat infekce a podráždění pokožky. Také má hloubkově čistit pokožku a bojovat proti bakteriím tvořícím akné. Kromě toho slibuje stažení pórů. Jako celá řada, i tento tonik obsahuje výtažky z listů stromu Manuka, kyselinu laktobionovou, mandlovou, ale i glukonát zinku nebo provitamin B5. Vůně je opět příjemná a tonikum zanechává svěží pocit.


Ziaja Manuka Tree - Noční a denní krém
Ziaja | denní krém v sadě s mycím gelem za 139 Kč
Ziaja | noční, jemně exfoliační krém s kyselinou mandlovou - 139 Kč

Poslední fází v boji proti akné je krém. Často u mladých dívek pozoruji jednu velkou chybu. Mají pocit, že když mají mastnou pleť, nemusí ji hydratovat. Ale opak je pravdou, každý typ pleti potřebuje hydrataci. Denní krém (bílý) je hutnější, má jemnou vůni, která už mi nepřijde tak příjemná jako třeba u gelu, ale nic, co by překáželo. Má v sobě SPF 10, což je sice nízká ochrana, ale rozhodně je to velké plus. Tento krém je nemastný, rychle se vstřebává a zanechává pocit napité pleti. Perfektně připravuje pleť na aplikaci makeupu. 

Noční krém (zelený) je hydratační s obsahem 3% kyseliny mandlové. Odstraňuje odumřelé buňky a regeneruje bez dalšího podráždění pleti. Redukuje akné, černé tečky a ucpané póry. Navíc vyrovná barevný tón pleti. Opět kromě již zmíněných látek, obsahuje glukonát zinku. Zinek je velmi známý právě v boji proti akné. Konzistencí není tolik hutný jako denní krém a má průhlednější barvu, není čistě bílý. 

Já jsem denní krém doplnila hydratačním krémem Nivea care a noční krém jsem doplnila malinkatým množstvím zinkové masti z lékárny.

Výsledek?
Zpočátku jsem byla mírně skeptická a bála jsem se, že se mi pleť zhorší, protože většina produktů mi to opravdu způsobila. Trvalo cca 10 dní, než jsem začala vidět pokrok a než jsem si uvědomila, že mám v ruce zázrak. Akné se mi sice hojilo velmi pomalu, ale během používání této řady se mi neudělal ŽÁDNÝ nový, velký pupínek. Trvalo měsíc, než se mi zredukovaly ty největší zánětlivé skrvny a pak konečně došlo k úplnému zahojení. A tento efekt trval do té doby, než jsem produkty z této řady vyměnila za jiné, od jiné značky. Momentálně mám na bradě podobnou tragédii jako před tím, i když si myslím, že k tomu dost přispívá nošení roušky. Každopádně, pokud máte akné a jste vlastníky mastné, popřípadě smíšené pleti, tuto řadu doporučuji všema deseti. Opravdu jsem měla obličej jako dětskou prdelku a poprvé v životě jsem se nestyděla vyjít ven bez makeupu. Samozřejmě netvrdím, že pomůže jen správná kosmetika, důležité je i pít dostatek vody, vyhýbat se slazeným nápojům, smaženým jídlům a sladkostem, mít dostatek pohybu a nezapomínat se odličovat. Ale řada Manuka Tree bude vaším oblíbeným pomocníkem v boji s nedokonalostmi. Lehké vysoušení pleti bych nebrala jako mínus, dá se jednoduše vyřešit a nějak zásadně funkci neovlivňuje :) A celá péče vás vyjde na méně než 400 korun. Což se vyplatí, no ne? :)

Do 10.5. je na e-shopu doprava zdarma v rámci Dne matek, tak šup na e-shop a zkuste aspoň jeden z produktů. Pokud ale nehledáte přímo léčbu akné, tak se tam pořádně rozhlédněte, na své si přijde opravdu každý :)

Máte se značkou Ziaja zkušenosti? Jaké produkty máte nejradši? Bojujete s akné nebo máte pleť čistou? 

P.S.- Pokud se vám tady líbí, budu moc ráda, když dáte blogu odběr. Učinit tak můžete v pravém sloupečku v sekci Pravidelní čtenáři ♥ kliknutím na tlačítko Odebírat ♥ A také nezapomeňte sledovat blogový Instagram, abyste nepřišli o žádné novinky ♥ 

P.P.S. - Článek nevznikl na základě spolupráce, všechny produkty jsou mnou placené a recenze jsou založené na pravdivé skutečnosti.

Přeji krásný sváteční den! Jak ho strávíte? :)

Vaše Pauline♥

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Super článok! Ani som nevedela, že súčasťou sady je aj tonikum. Kupovala som si len ten čistiaci gél, ale asi sa poobzerám aj po zvyšných kúskoch. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No jasný, pokud ti sedl gel, tak určitě mrkni po zbytku :)

      Vymazat
  2. Celá táto rada Ziajy sa mi veľmi pozdáva a asi do nej predsa len zainvestujem :)

    Viki z blogu BarsVee🌸 - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkám, já jsem byla docela skeptická, ale fakt mě to celé překvapilo :) Těším se, co na ni řekneš :)

      Vymazat
  3. Značku jsem minule objevila v DM, ale ještě jsem od nich nic nevyzkoušela :) Já naštěstí žádný velký problémy s pletí nemám, beru antikoncepci. Akorát teď skrz roušky mi vyrašila krupička na tvářích.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, tak až vyzkoušíš, dej vědět :) Já jsem taky už dlouho velký problémy neměla, až teď to zas přišlo :) Nejhorší to fakt bylo v pubertě. Rouška je fakt zlo pro pleť, o tom bych mohla vyprávět.

      Vymazat
  4. Ziaja je skvělá značka, snad nějaký z produktů také brzy vyzkouším! Zatím mám zkušenosti jen s krémy a tělovými mléky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! :) Určitě mrkni, na stránkách toho mají spoustu :)

      Vymazat
  5. Ziaja je značka, kterou jsem ještě nezkusila, ale slyším o ní hodně ze všech stran, až si teď říkám, že i já si snad musím nějaký produkt koupit. :) Já mám takovou smíšenou pleť, jednu chvíli jsem úplně bez akné a hned na to mám zase obličej samý pupínek. Je to jak na houpačce a někdy si připadám jak puberťák. :-D Ale děkuji za tip. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšet o ní je hodně právě proto, že stojí pár korun a z většiny opravdu funguje :) Navíc se snaží jít co nejvíc do přírodna, což mě osobně se líbí :) Tak až vyzkoušíš, dej vědět, jsem zvědavá, jak ti sedne :) Přesně tak to mám s pletí i já. Už se člověk raduje, že má čistou pleť a druhý den se probudí a je to tam zpátky :D Já děkuji za komentář <3

      Vymazat
  6. O této značně jsem neslyšela. Viděla jsem ji poprvé na tvém instagramu. :-) Je pravda, že já dříve na akné trpěla, ale co jsem začala chodit ke kosmetičce, tak se má pleť zlepšila. A je ještě mnohem lepší, co si nedávám make-up, ale zase je pravda, že make-up používám kvalitní, který mi pleť nikdy nějak nehoršil. :-) Rozhodně ale doporučím kamarádce, která na akné trpí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, fakt? Tak to mám radost :) Tak mně makeup taky nikdy nějak zvlášť nezhoršil pleť :) Děkuji <3

      Vymazat
  7. Super recenzia, Ziaju mám veľmi rada, ale z tejto rady som ešte žiadny produkt neskúšala :) Musím to napraviť :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Jsem zvědavá, co na tuto řadu povíš :) <3

      Vymazat