Všichni jsme krásní..Jsme to totiž MY! ♥

By Pauline♥ - 7:45:00

Krásné pondělí krásky ♥ 
Na Instagramu jste si v anketě odhlasovali článek se zamyšlením. Původně jsem měla v plánu psát o úplně něčem jiném, ale k tomu se můžeme vrátit kdykoli později. K dnešnímu článku mě inspirovaly sobotní Czech Blog Awards a výhra Kristýny z blogu Za normální holky. Kristýně gratuluji, protože její výhra je opravdu zasloužená, a děkuji za inspiraci jak k dnešnímu článku, tak za inspiraci v životě :) ♥

Dřív jsem patřila mezi holky, které se sebou nikdy nebyly spokojené. Vždycky jsem na sobě viděla něco, co bych nejradši ''vygumovala''. Ať jsem se podívala kamkoliv, vždycky tam byl někdo hezčí než já. Přišla puberta a s ní se u mě zabydlelo i akné. Fakt hodně akné. Přibrala jsem 10 kilo. To by asi nebylo nic mimořádného, kdybych neměřila 152 cm a najednou číslo na váze neskočilo ze 44 na 54 kilo. Nejhorší na tom všem ale bylo, že nikdo, opravdu NIKDO mi neřekl svůj názor do očí. Všichni to s řádnou škodolibostí řešili za mými zády a mysleli si, že se to ke mně nedonese. Přišlo období, které bylo hodně složité a úplně všechno, co bylo před tím v mém životě stabilní, se hroutilo. Ale já jsem to zvládla. A proto, abych si pamatovala, že i ty větší životní překážky se dají zvládnout pokud se na svět podíváme jinýma očima a budeme ochotní bojovat, nechala jsem se potetovat. Celou situaci krásně vystihovalo slovo ''Hope''. Protože naděje je vždycky. I když už nezbývá nic jiného. Jenže v té době mi bylo 15 let. Pro některé spolužáky jsem se stala populárnější, někteří mě nesnášeli ještě víc. A starší lidé? U nich jsem se nesetkala s ničím jiným, než s nepochopením. Kritikou. ,,Potetovaný lidi patří do kriminálu!'' , nebo ,,To sis musela ničit to, co ti pán Bůh nadělil?''. To jsem poslouchala denně. Ale vše zlé je k něčemu dobré- přesně v tu chvíli jsem si uvědomila to, co je fakt důležitý. Já se tak cítím dobře. Jsem spokojená. A na názor ostatních se můžu.. Dodnes neexistuje den, kdy by někdo neměl narážku na mojí výšku. ,,Trpaslíku'', ,,Prcku'', ,,Jéé, ty na to nedošáhneš? To mě mrzí''. Připadá jim, že když mají mojí hlavu v úrovni svého lokte, mají právo se o mě opírat. ,,Tohle nenos, na to máš krátký nohy.'', ,,Vezmi si radši podpatky, abys byla aspoň trošku vidět'', ,,Jaký je počasí tam dole?''. Dneska už si z toho umím dělat srandu, protože jsem to přijala jako součást mě. Opravdu nevyrostu, když mě doma budou zalejvat. Možná nedosáhnu na nejvyšší police, možná mi jsou všechny kalhoty dlouhý. Ale jsem to JÁ! 

Nemám téměř žádná prsa. Dřív bych nevyšla bez podprsenky ani s košem. Přeci jen jsou díky ní trošku zvednutější a vypadají větší. Co by řekli spolužáci, kdyby zjistili,že vlastně žádný prsa nemám? Teď jste slyšeli mluvit 13 letou mě. Jenže podprsenky jsou fakt nepohodlný. Když se pro něco natáhnete, zákonitě se aspoň kousek posune. Dneska nemám problém jít bez podprsenky kamkoliv. A i tak se cítím sebevědomě a spokojeně. Podprsenka totiž nikam necestuje a lidi, kteří vás mají rádi to možná vtipně okomentují, ale rozhodně vás za to nebudou soudit. S kamarádkou jsme založily #NoBraTeam a podprsenky prostě nenosíme. Děláme to, u čeho se cítíme své. Zrovna jeden ze spolužáků je striktně proti tomu, tvrdí, že je to proti etiketě. Asi mu teda koupím k Vánocům podprdu :) Protože i ženský s malýma prsama jsou ženský, a vůbec nejsou ošklivější. To samé ale platí naopak. Ti, co věčně rýpou to ženských s většíma prsama si asi neumějí představit, kolik potíží to přináší. A to, že jim prsa lezou z výstřihu, nebo se jim u košile rozjíždějí knoflíčky- No a co? Dělá je to méněcennější? Ani náhodou. 

Strive to go above and beyond society's shallow views. Don't conform- be you! Skinny, fat, short, tall, none of it matters.

,,Máš velkej nos. Máš křivej nos. Ty pihy jsou nechutný. To si ty pigmentový skvrny a beďary nemůžeš nečím zapatlat ať mi neděláš ostudu? Tyvole, ona má fousy. S těma chlupatýma rukama by měla něco dělat. Začni žrát, vypadáš, jak když ti doma nedávaj najíst. Přestaň žrát, nebo za chvíli sežereš i mě. Vidíš? Kdybys byla tlustější, neviselo by to na tobě takhle hnusně. Vidíš, kdybys byla hubenější, tak to zapneš. Dej si ty vlasy do culíku, ty odstávající uši jsou fakt hrozný. Tu jizvu by sis měla nechat odstranit, děti se tě budou bát. Jsi moc krásná, nepřeháněj to. Jsi moc ošklivá, pečuj o sebe trošku. Ty jsi teplej jo? No tak to jsi skončil. '' - NE!!

♥☺ ReLove Plan.et ☺♥: ☺ Being Body Positive! ☺


Věřím tomu, že aspoň jednu větu z výše zmíněných už jste slyšeli. Nebo řekli. Věřte mi, že i když jste to mohli myslet ze srandy, ty druhé to mohlo ranit. Přemýšlejí lidé někdy o tom, že to, co zrovna vypustili z pusy, ti ostatní slýchají každý den? Co když má někdo křivej nos, protože se zastal někoho v bitce? Co když je hubená proto, že má velký stres? Co když je při těle proto, že má zdravotní potíže? Co když má jizvu proto, že sám nasadil život, aby někoho zachránil? 

Tímhle vším chci říct jen jedno- Všichni jsme se narodili jedineční. Každý z nás je krásný. Stačí se na svět a hlavně na lidi koukat jinýma očima. Stačí se koukat NA SEBE jinýma očima. Tenhle článek patří hlavně lidem, kteří jsou pod denní palbou ''hejtrů''. Tihle lidi mají také ''chyby''. A moc dobře o nich vědí. Jen se s nimi neumí vypořádat rozumně, a tak se snaží na lidech hledat ''chyby'' stejné nebo větší. Vím, že tahle cesta není jednoduchá a vyžaduje poměrně dost trpělivosti a času, ale pokud konečně dojdete k bodu, kdy ráno vstanete, podíváte se do zrcadla, usmějete se a řeknete si, že máte krásný oči, oblíknete se a usoudíte, že jste vážně kus ženský a fakt vám to sluší, jste na dobré cestě. A stojí to za to. Zkuste někdy někomu pochválit to, jak dneska září. Nebo že to, co zrovna udělal se mu povedlo. Pokud se vám líbí něčí úsměv, řekněte mu to. Zrovna on může být jedním z těch, kteří mají sebevědomí na bodu mrazu a tohle mu může zlepšit den, možná i týden.. Nebo to kompletně změní jeho pohled na sebe sama. Změní mu to život. Hledejme na lidech to krásné, protože opravdu KAŽDÝ JE KRÁSNÝ. Milujte sami sebe. Zdravé sebevědomí je super a hned se vám všechno bude dařit líp. 

Body-shaming is so prevalent in our society, I think many of us don't even realize we are doing it. Time to stop.

Tolik za mě :) Pokud jste o Kristýně ještě neslyšeli, určitě si její blog pročtěte, stojí to za to. Je to neskutečně pozitivní a inspirativní člověk, a nádherná ženská. Stejně jako my všechny. ♥

Tajně doufám, že jste článek dočetli až sem. Že vám něco dal. A že společně změníme svět ♥

Přeji krásný zbytek dne!

Vaše Pauline ♥

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. Veľmi krásny článok! Páči sa tá myšlienka, super :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Zmenila si mi pohľad na seba samú! ĎAKUJEM TI!
    Bolo to naozaj krásne napísané.

    Ann´s Life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je přesně to, o co mi šlo. Komentáře jako je tenhle mě hřejí u srdce a mám pocit, že jsem něco udělala správně. Děkuji ti za něj ♥

      Vymazat
  3. Též jsem blogerky sledovala a měla z Týnky výhry radost :) Článek si napsala přímo skvěle. I já slýchávala urážky a pak mi došlo že i já jich pár z úst kdysi vypustila. Teď už je neříkám. Naopak opravuji ostatní - někdo z mých kámošů řekne, že je někdo tlustý a já řeknu, co když má nemoc? To nemůžeš vědět, nebuď hnusnej. Kéž by si tohle uvědomili všichni. Akné mám také, ale momentálně ho léčím jedním přístrojem. U mě na blogu je o tom i článek :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsi zlatá :) Přesně tak, člověk dospěje ve chvíli, kdy si sám uvědomí chyby, které dělal a je ochotný je napravit :) Jsem ráda, že ještě existují lidé jako ty :)

      Vymazat
  4. Docela dost mě to vtáhlo ten článek :D Člověk by se měl mít rád v každé situaci a příležitosti takže dost cením myšlenku a styl napsání :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty joo, tak to mám fakt radost!!! :) Je to přesně tak, jak říkáš :) Děkuju!

      Vymazat