Dvě jednoduché snídaně pro lepší začátek dne ♥

By Pauline♥ - 18:48:00

Ahoj krásky♥

Neděle a s ní i celý víkend se chýlí ke konci, a většině z nás opět nastane pěti-denní boj o vlastní nervy. Mně osobně se chce při pohledu do diáře plakat zoufalstvím. Konec příštího týdne znamená začátek jarních prázdnin a naši profesoři musí mít jistotu, že nás všemi testy zničí ještě před nimi. Proto bychom měli svůj den začínat plnohodnotným jídlem, které nás bude pořádně motivovat k tomu začít svůj den s pozitivní náladou :) Mám tu pro vás dva tipy na jednoduché snídaně, které se hodí když máte čas, ale i když spěcháte :) Na své si přijdou milovníci sladkého i slaného :)


1)

Úplně nejjednodušší a přitom jedna z mých nejoblíbenějších snídaní vypadá takhle. Připravit jí opravdu není žádná věda, a až na kávu to zvládnou i malé děti. Čokoládové müsli s bílým jogurtem vás perfektně zasytí, a sacharidy obsažené v müsli vám zajistí energii na celé dopoledne. Ve dnech jako jsou tyto potřebujeme dostatek vitamínů, protože počasí se neustále mění. Já jsem si pro svou dávku vitamínů zvolila větvičku červeného hroznového vína a sklenici 100% grepového džusu s dužinou. A pokud jste po ránu napůl mrtví jako já, pomůže vám káva, nebo váš oblíbený čaj. Mimochodem toto je můj nejoblíbenější hrneček, který naprosto vyjadřuje mou lásku ke kávě :D ♥ Mám ho z Pepca, ale netuším, jestli ho ještě mají :) V mém posledním wishlistu jsem zmínila, že bych si ráda pořídila kávovar. A stalo se :) V hrnečku mám krásně napěněné latté z kávovaru Tassimo ♥ 



2)

Druhá snídaně je na přípravu už maličko složitější, přesto jí zvládne připravit úplně každý. Neobsahuje těžké kroky, spíše zabere více času. Začínám tím, že si do toustovače hodím dva celozrnné tmavé tousty. Mezitím co se připravují si rozkrojím avokádo a vyndám z něj pecku. Pro tuto snídani mi úplně postačí půlka avokáda. Na svou malou pánvičku, která je primárně určena hlavně na volská oka si kápnu maličko olivového oleje a po rozehřátí na ni rozklepnu jedno vajíčko, které osolím. Vajíčko mám raději s tekutějším žloutkem, takže ho tam nechávám jen malou chvilku, ale je hotové ve stejnou dobu jako mé tousty. Na tousty nakrájím avokádo, které také osolím a opepřím, navrch položím vajíčko. V druhém případě jsem si na stejné pánvičce, ve které se připravovalo vajíčko ohřála hrst lístků baby špenátu, který bych mohla mít téměř na všem ♥ Na avokádo jsem si nastrouhala malou vrstvu nivy a navrch přidala opečené lístky špenátu. K pití jsem tentokrát volila čistou vodu, a opět se mé ráno neobešlo bez kávy. 


To je pro dnešek vše. Znám spoustu lidí, kteří ráno nesnídají, já bych bez snídaně neodešla z domu. Doufám, že se vám tipy líbily i přes svojí jednoduchost. Jaké snídaně preferujete vy? Slané nebo sladké? Jak jste na tom s avokádem?  Kopete za ''coffee team'', nebo za ''tea team''? ♥ Přeji krásný nedělní večer, a příjemný start do nového týdne ♥


P.S.: Příští článek nechávám na vás. Mám tu 3 tipy, pro které můžete hlasovat, ale pokud vás napadne něco, co byste tu rádi viděli, váš nápad ráda uvítám ♥ 

1) Holy grail products
2) Souboj makeupů
3) What's in my bag?
4) Jiné ♥

Hlasujte v komentářích ♥ 

Vaše Pauline♥





  • Share:

You Might Also Like

48 comments

  1. mňam, to vyzerá veľmi dobre. :) ja si ráno neviem predstaviť bez kávy a ovsenej kaše, haha. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s kávou to máme stejně :D Ovesnou kaši mám ráda také, ale radši si jí vychutnávám o víkendu, když mám opravdu hoodně času :D

      Vymazat
  2. ja mávam väčšinou sladké raňajky, ale niekedy si dám aj nejaké pečivo :) ale skôr sa mi páči tá prvá varianta :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky radši sladkou snídani :) To už musím mít vyloženě chuť na něco slaného, abych tu snídani měla slanou :D

      Vymazat
  3. Já jsem ten hroznej člověk co většinou nesnídá, ale protože se nějak nestíhám vykopat z postele :D A pak akorát ve škole hladovím... Jinak nejradši bych si přečetla svaté grály :)

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu docela rozumím :D Přesto jsou ale lidi, kteří času mají dost,z postele vylezou okamžitě a nesnídají :D A asi úplně nejhorší je to v případě, když snídají kafe a cigarety :( Děkuji za názor do ankety <3

      Vymazat
  4. mnam som znova hladna nech uz su tu ranajky
    a dalsi clanok rozhodne holy grail products
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě článek navnadil :D A děkuji za názor do ankety :)

      Vymazat
  5. Tak já jsem jednoznačně v tea teamu :D A snídaně bohužel dost flákám, hlavně teda přes všední dny. A i když nemám moc sladké v oblibě, tak u snídaně mi to nevadí a klidně si sem tam nějakou tu sladkou dám. Mám strašně ráda bílý jogurt s domácím müsli, posypaný skořicí a troškou javorového sirupku. Mňam :D Když se mi ale nechce vychystávat, tak to müsli zaliju jen mlíkem a taky to přežiju, to je jasné. Pardon za obsáhlý komentář, ale prostě jídlo, no... :)))

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako miluju zelený čaj, ale po ránu bych ho asi nedala :D Přes všední dny je to vždycky horší, o víkendu si to člověk vyloženě užije :) Jak tak koukám,jsi úplně přesný opak mě :D Bez sladkého bych nepřežila a většina z mých snídaní je sladká :D Ale müsli s jogurtem a skořicí <3 Jinak obsáhlé komentáře mám ráda, jsou hrozně milé :D :)

      Vymazat
  6. Mňam, vyzerá to veľmi dobre :). Keď som lenivá preferujem sladké raňajky (a väčšinou som lenivá) inak mám však radšej slané :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně mám radši sladké snídaně. Opravdu málokdy se stane, že si udělám slanou :)

      Vymazat
  7. Pěkný článek :) já tedy po ránu moc nestíhám a většinou snídani zaplácnu jogurtem, popřípadě když mám o něco víc času, tak si udělám smoothie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak to já bych se asi jen z jogurtu nebo smoothie nenajedla :D Ale proč ne, pokud ti to stačí ♥️

      Vymazat
  8. Neviem prečo, ale väčšinou mám ráno chuť na sladké takže asi skôr preferujem sladké raňajky.Popravde ja som ešte avokádo nemala,ale strašne ho chcem v blízkej budúcnosti ochutnať,pretože takmer každý si ho ospevuje :) .Veľmi pekný článok! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se sladkými snídaněmi to mám stejně :) Rozhodně avokádo vyzkoušej :) Já jsem se mu taky delší dobu vyhýbala :D Moc děkuji ♥️

      Vymazat
  9. Raňajky sú moje obľúbené jedlo, hlavne keď sa nemusím nikam ponáhľať a mám čas si pripraviť, na čo mám chuť.
    Zajtra si dám praženicu so slaninou a paradajkami :D
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, o víkendech je to úplně nejlepší :D Proto se těším na zítřek :D

      Vymazat
  10. Já miluji klidné víkendové snídaně, víc než cokoliv jiného. Ještě že už je čtvrtek ! :) Nemůžu se dočkat soboty a po tomhle článku ještě víc ! :)


    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také ♥️ Já jsem sice ještě takové čuně, že většinou snídám v posteli, ale jak říkáš, neznám nic lepšího :)

      Vymazat
  11. Mňam ! Ja mám problém, že dni kedy mám školu raňajky nestíham :/ Ale keď mám čo i len trochu času tak raňajky musia stáť za to :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi stává, že si nestíhám udělat nic takového, ale snažím se o to :) Přesně tak ♥

      Pauline's Tiny World

      Vymazat
  12. Druhá snídaně zní a vypadá naprosto božsky! :) Asi si nakoupím všechny ingredience a udělám si aspoň jednou pořádnou snídani na koleji, už teď se moc těším! :)
    P.S. Podobný hrníček vyjadřující moji lásku ke kávě bych potřebovala taky :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super, že jsem tě inspirovala :) Hrníček je z Pepca, je dost možný, že ho ještě seženeš ♥ :D

      Pauline's Tiny World

      Vymazat
  13. Pre mňa sú raňajky niečo ako obrad. Raňajky staviam na prvé miesto v omojom ráne, a cesta z postele vedie rovno do kuchyne :D Už pár rokov jedávam každé jedno ráno celozrnnú žemľu s maslom a medom :) Nedám na to dopustiť, vždy mám na to chuť. Jedine cez víkend si dám občas vajíčka, ale moja medová žemľa je pre mňa základ. Keby som si nenašla aj čas na nič iné, vždy si najdem čas na raňajky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě taky, pokud nemám pořádnou, klidnou snídani obsahující kafe, tak je den totálně na nic :D Wow, tak to já mám také oblíbené snídaně, ale asi bych nezvládla jíst pořád to samé :) Ale pokud to tobě vyhovuje, proč ne :)

      Vymazat
  14. Oba tipy vyzerajú super :) Mne hneď padol do oka ten chlebík. Mojím raňajkovým favoritom sa stala ovsená kaša, ktorej som dlhú dobu nevedela prísť na chuť, no pokiaľ som si ju správne dochutila, je chutná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Ovesné kaše jsou super, ale jak říkáš, musí být dobře ochucená :)

      Vymazat
  15. mnam ake fajnotky ja nestiham ranajkovat a po ceste do prace si kupim kavu a k tomu občas muffin alebo nejaké buchtičky :D , mala by som sa zamysliet nad tym pretože ranajky su zaklad

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je škoda :( Já si teda na snídani najdu čas vždycky, i kdybych měla vstávat dřív :)

      Vymazat
  16. tiež si ulietavám na avokáde, robím niečo podobné mám na blogu aj recept , ranajky mám rada mix, najskor niečo slane a potom niečo sladké :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :D Teda, tak to nevím jestli bych zvládla :D :D

      Vymazat
  17. Oba dva tipy vypadají skvěle! Já si ráno nedokážu představit bez latéčka a ovesné kaše :) Ten chlebík bych si dala. Občas je třeba změna :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super ♥ Tak latéčko se od chvíle, co mám kávovar stalo taky nedílnou součástí mého rána :) A ovesnou kaši si občas taky dám :)

      Vymazat
  18. Víš, to se asi musí učit na všech pedagogických školách, nebo já nevím. Asi prostě existuje nějaké příručka pro učitele, kde je napsáno "Zničte je před prázdninami." :D
    Když jsem na intru, tak je pro mě snídaně rohlík, ale o víkendu si ty snídaně nahrazuji a pořádně vychutnávám. Mezi mé oblíbené patří mixit s bílým jogurtem a banánem, lívance (♥♥♥), mug cake, volské oko, suchary a to je asi vše.:D
    Taky nechápu, jak někteří lidé nemůžou snídat.
    A jinak já jsem tým čaj i káva. Kávu preferuji ráno, nebo celé dopoledne ve škole a odpoledne/večer preferuji zelený čaj(ať už s mlékem nebo bez) - ideální k učení.:D
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Taky si myslím, že to mají jako speciální předmět :D A další se jmenuje: ''Udělejte jim co nejvíc naschválů hned po prázdninách'' :D Už teď se bojím toho, co zítra přijde :D Tak během týdne si s tím taky hraju takhle málokdy, a přesně jak říkáš, víkendy jsou potom moje ♥ A s kávou a čajem to mám také tak, jen si dávám i odpolední kafíčko, večer pak už většinou volím zelený čaj :)

      Vymazat
  19. Vypadá to úžasně, ráda si vždy dopřeji dobrou snídani a miluji si ji připravovat. Opravdu super článek! :)
    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chutná to ještě líp :D Také miluji snídaně, myslím, že když k nim má člověk vztah, dokáže si s nimi až neuvěřitelně hrát :) Moc děkuji :)

      Vymazat
  20. Já mám raději sladké snídaně-vede u mě musli s bílým jogurtem a ovocem, ovesné lívance s ovocem a nebo ovesná (popřípadě rýžová) kaše.

    Vajíčka spíš dávám k večeři (a nebo na snídani v hotelu :-D)

    Inka Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také raději sladké snídaně, a müsli s bílým jogurtem a ovocem u mě vede taky ♥

      Vymazat
  21. Awwww :)))...looks healthy and delicious ! <3 :D :D...thanks for this inspiration and best wishes from hotel in lana ( http://www.pfeiss.com ) ...Maria ;) <3

    OdpovědětVymazat
  22. Ten toust s avokádem vypadá skvěle. Já jsem všeobecně na ty slané snídaně. Ale neříkám, že si občas nedopřeji třeba palačinky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chutnal ještě líp :D ♥ Tak to já mám radši ty sladké, ale zrovna dneska jsem měla toustík se zeleninou, a byla jsem taky spokojená :)

      Vymazat
  23. Já jsem spíše na sladké snídaně, protože, když si dám snídani slanou, mám chuť potom na sladké! :D Ale bože! Oba tvoje recepty vypadají božsky!!! <3 Mňam! Musím si někdy zkusit udělat tu na slano ke svačině! Miluju avokádo a nivuu!!! A špenát taky! <3
    Super článek! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to s chutěmi mám já :D Většinou, když si dám doma po škole oběd, tak ho musím zajíst něčím sladkým, abych to vyrovnala a až pak jsem spokojená :D Stejně tak s ostatními denními jídly :D Děkuji ♥ Určitě si ho udělej, stojí to za to :)

      Vymazat