Music heals ♥

By Pauline♥ - 22:21:00

Ahoj krásky ♥


Za poslední dny jsem nebyla příliš aktivní, a bojím se, že tomu tak bude i během příštích pár dní. Jeden den jsem kompletně proležela v posteli s úpalem. A zbytek dní jsem se snažila užívat si posledních prázdninových a hlavně slunečných dnů. Zítra večer by měl pro změnu dorazit strejda, který bydlí dost daleko a vidíme ho málo, tak tu asi také nebudu moc. Předem se za to omlouvám.


Dnes jsem si pro vás připravila článek o něčem, co pro mě dost znamená. Abych ho byla schopná vytvořit, musela jsem se sama dost zamyslet. Hudba je pro mě od malička velkou součástí mého života. S maminkou jsem poslouchala její oblíbence, proto jsem na hudbu z 80. a 90. let zvyklá. A jsem za to ráda, protože velká spousta starších písní je mnohem lepších, než hudba, která vzniká dnes. Od třetí třídy jsem se učila hrát na klavír, o rok později jsem začala chodit na zpěv. Na veřejnosti jsem zpívala od čtvrté třídy :) Přibližně v tuto dobu mého života jsem zjistila, že je to něco, co k životu potřebuji. 



Za hudbou utíkám pořád. A to hlavně, když se mi něco děje. Hudba vám totiž nikdy neřekne ne. Sice si musíte vyslechnout vy ji, ne ona vás, ale přesto vám dokáže pomoct :) Dala jsem dohromady seznam písniček, které nějakým způsobem ovlivnily můj život :) Doufám, že se vám bude líbit :)



1) Céline Dion- All by myself


Céline Dion je právě jednou z těch zpěvaček, kterou poslouchám s maminkou od malička. Tuhle písničku miluje, a já bych si hrozně přála, abych jí tuhle písničku jednou mohla zazpívat. Céline poslouchám dodnes, a jsem ráda, že znám její životní příběh, protože je to hrozně silná a inspirativní žena. Její hlas je pro mě nezaměnitelný, a návykový. Momentálně neustále poslouchám jednu z novějších písní, která je hned v druhém bodě ♥


2) Céline Dion- Loved me back to life


Tato píseň vznikla v roce 2013. Napsala ji Sia, která píseň následně věnovala Céline, aby jí nahrála. Myslím, že žádný jiný umělec nikdy nezazpíval píseň, která vznikla z pera této zpěvačky lépe. Céline úžasně cítí pointu písně a tím se dokonale přenáší na posluchače. A do seznamu patří proto, že ta její energie mě inspiruje k tomu nikdy nic nevzdat :)


3) Carrie Underwood- Blown away



Většina z vás tuto píseň, nebo zpěvačku asi nezná. A je to něco, co mě moc mrzí. Country hudba není v Česku vůbec rozšířená, a přitom má neskutečné kouzlo. Blown Away je v seznamu proto, že to byla úplně první country píseň, kterou jsem slyšela. Je to asi 4 roky zpátky. Country hudba mi poskytla jiný pohled na skutečnost, ale i krásná přátelství, která trvají :)


4) Little Big Town- Girl Crush




Další píseň je opět z country odvětví. Tato skupina je má nejoblíbenější. Fandím jim už třetím rokem, a během těchto let se mi ve spojení s nimi staly jen skvělé věci. Díky nim vzniklo přátelství s jednou slečnou z USA, se kterou jsme pravidelně v kontaktu a sníme o tom, že se jednou setkáme a půjdeme jim spolu na koncert říct, že to byli oni, kdo nás dal dohromady. Navíc roztomile komunikují s fanoušky, pravidelně se dočkám odpovědí. Za tuto píseň jsem na ně nejvíce hrdá, protože má hroznou spoustu odpůrců, a oni se nenechali stáhnout ke dnu. Nakonec s ní vyhráli Grammy ♥



5) P!nk- F**kin' perfect



V jednom z mých předchozích článků jste se mohli dočíst, že jsem na základní škole patřila mezi oblíbence učitelů, ale u některých spolužáků už jsem tak oblíbená nebyla. A tito lidé mému 12.-13. letému já dokázali hodně ubližovat. Tato píseň mi pomohla dostat se zpátky na nohy a nabrat sebevědomí.


6) Demi Lovato- Warrior


Demi Lovato si také již prošla spoustou věcí, které si většina lidí neumí ani představit. A to, že se mění mě neodradilo. Každý z nás se mění. A když vidím, jaká je teď, vím, že je konečně dostatečně silná. Mám z toho radost. Tato píseň mě také provází, když mi není nejlépe. 


7) Bea Miller- Yes Girl


Bea Miller byla objevená díky soutěži X-Factor, které se v roce 2012 zúčastnila. Nadšeně dále sleduji její tvorbu, protože se mění v umělce, který bude jednou hodně velký. O něčem takovém jsem vždy snila. Tuto písničku si Bea napsala sama, a váže se na některé skutečnosti, kdy jí lidi dotlačili k tomu říct ano na to, co udělat nechtěla. Vzkazuje jim, že už to takhle dál nebude. Je to další písnička, která mě inspiruje a dodává mi sílu. 


Zdroj obrázku: tumblr
Zdroj videí: Youtube

Snad, že se vám článek líbil. Je to jeden z těch, ve kterém mě můžete lépe poznat, a proto budu doufat, že se vám to touto formou zamlouvá. Jak jste na tom s hudbou vy? 

Znáte některé z těchto písni?
S láskou,
Vaše Pauline♥

  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. Pro mě hudba také strašně moc znamená, ale to asi pro skoro každého.. pro někoho více, pro někoho méně.. Mám hlavně také takové jemné písničky, které jsou moje srdcovky.. Mezi ně patří např. ten Girl Crush,jak jsi se zmiňovala.. A pak třeba Thinking out loud od Eda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě znám několik lidí, kteří moc hudbu neposlouchají. A úplně nerozumím tomu, jak to zvládají :D Jsem ráda, že Girl Crush se ti líbí ♥

      Vymazat
  2. Skvelé songy :) Všetky poznám a rada počúvam! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Pesničku poznám iba od Pink :) ja počúvam také tie 80's a 90's v štýle Rick Astley, M people, Modern Talking, Army of lovers, Jamiroqai... Občas aj 50te a 60te roky, malý Stevie Wonder a Beatles... Ja som v tom vyrastala keďŽe rodičia sú deti 60tych rokov :D. Akosi mi to ostalo a moderná hudba ma veľmi netrhá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beatles a Stevie Wonder také patří mezi mé oblíbence :) Toto je jen výběr těch, co pro mě někdy něco znamenaly a znamenají :) Také zastávám názor, že starší písně byly kvalitněji zpracované :)

      Vymazat
  4. Hudba také neodmyslitelně patří k mému životu, ale na rozdíl od tebe jsem jen pasivní posluchačkou :) Z tvých písniček znám cca půlku, tu druhou si moc ráda poslechnu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Máš dobrý vkus na hudbu :) Niečo z toho poznám a ten zvyšok som si rada vypočula :)

    http://www.accessoriesforbeauty.com/

    OdpovědětVymazat